Şirince Otelleri

Ön Ödemesiz Rezervasyon

Ücretsiz İptal Kolaylığı

Doğrulanmış Misafir Yorumları

Yeni

Peşin Fiyatına Taksitli Ödeme

Çok Rezerve Edilen Şirince Otelleri

En Ucuz Şirince Otelleri

Şirince Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Ölçümü

712 km2

Nüfusu

530

Telefon Kodu

0232

En Sakin Sezon

Kasım-Nisan

En Yoğun Sezon

Mayıs-Ekim

Şirince Deneyimleri

Şirince

Şirince Evleri ve Sokakları

 

 

Şirince başlı başına gezilip görülmesi gereken eşsiz bir belde olduğu için köyün her yerini karış karış gezip, Şirince’nin beyaz sıvalı iki katlı evlerinin arasından uzanan sevimli sokaklarda yürüyüp, kırmızı kiremitli bu şirin evleri fotoğraflayabilirsin.

Şirince

St. John Baptist Kilisesi

 

 

 300 yıllık tarihiyle Şirince’nin görülmesi gereken tarihi yapılarından olan kilisenin içinde gezip, bahçesinden mükemmel manzarayı seyredebilirsin. Dilersen kilisenin içindeki dilek havuzuna para atıp, dilek tutanlar kervanına katılabilirsin. 

 

Şirince

Hodri Meydan Kulesi

 

 

 Şirince’nin manzarasını ayaklarının altına serecek Hodri Meydan Kulesi, 12 metre yüksekliğiyle Şirince’nin en yüksek yerlerinden biri ve muhteşem bir seyir noktası.  

 

Şirince

Nesin Matematik Köyü

 

 

 Şirince’nin Türkiye çapında tanınır olmasında büyük paya sahip olan Nesin Matematik Köyü de Şirince’de yer alıyor. Matematik Profesörü Ali Nesin tarafından kurulan, her yaz Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli ve başarılı öğrencilerin katıldığı matematik, felsefe ve sanat kamplarına ev sahipliği yapıyor. Kamp süresince köyün işlerini de imece usulü ile yapan gençler, hem derslere katılıp hem de sosyalleşme imkanı buluyor. 

 

Şirince

Tiyatro Medresesi

 

 

 Profesyonel ve amatör tiyatro gruplarının bir araya gelip performanslar sergilediği, çalışmalar, atölyeler ve provalar yaptığı bu özel Tiyatro Medresesi, Şirince’nin sanatla yoğrulan bir diğer adresi.

Şirince'de ne yenir ?

<p>Gözleme</p>

Gözleme

<p>Serpme Kahvaltı</p>

Serpme Kahvaltı

<p>Mantı</p>

Mantı

<p>Üzüm</p>

Üzüm

<p>Mürver Şurubu</p>

Mürver Şurubu

İzmir’de Selçuk yakınlarında yemyeşil tepelerin arasına gizlenmiş beyaz sıvalı, kırımızı kiremitli evleriyle adına layık şirin mi şirin bir kasaba Şirince… Üzüm bağları, elma ve şeftali bahçeleri arasında huzurlu bir atmosfer arayanlara ilaç gibi gelen Şirince, Ege tatili yapanlar için vazgeçilmez duraklardan biri.

 

 

Şirince’de Konaklama

 

 

Şirince Merkez: Huzurlu bir hafta sonu tatili ya da kısa bir tatil kaçamağı için gidilebilecek en güzel yerlerden biri Şirince. Özelikle ilkbaharda ağaçların çiçeklendiği dönemde ve sonbaharda üzüm hasadının yapılacağı zamanlarda daha da güzelleşen Şirince’de birbirinden şık ve konforlu oteller seni bekliyor.

Selçuk: Şirince’nin de bağlı olduğu Selçuk, Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti ve daha birçok tarihi ve turistik noktaya yakın konumuyla, Şirince’nin yanı başında konaklamak için ideal otel seçenekleri sunuyor. 

Kuşadası: Aydın’a bağlı olsa da Kuşadası, Şirince’ye oldukça yakın mesafede yer alıyor. Ege kıyılarında tatil için Kuşadası’na gelmişken Şirince’ye de uğrayabilir veya Şirince’de konaklarken Kuşadası’na kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz. 

Bayraklıdede: Kuşadası’na bağlı olan Bayraklıdede hem Şirince’ye kolayca ulaşmak hem de deniz tatili yapmak isteyenler için uygun fiyatlı otel seçenekleri sunuyor. 

 

 

Şirince Çevresinde Gezilecek Yerler

 

 

Efes Antik Kenti: Roma dünyasının en büyük 4 kentinden birisi olan Efes Antik Kenti, Şirince’ye oldukça yakın mesafede yer alıyor. Herakles Kapısı, Traianus Çeşmesi, Yamaç Evler, Celsus Kütüphanesi, Hadrianus Tapınağı, Mermer Cadde, Reklam Panosu, Agora, Büyük Tiyatro, Liman Caddesi gibi birbirinden muhteşem noktaları görerek Efes’in ihtişamlı günlerini gözünde canlandırabilirsin. 

Meryem Ana Evi: Hz. İsa’nın annesi olan Hz. Meryem’im hayatının son döneminde yaşadığına inanılan Meryem Ana Evi,  Şirince’de konaklarken gidip günübirlik gezebileceğin yerlerden biri.

 

 

Şirince Çevresindeki Plajlar

 

 

Pamucak Plajı: Şirince’de konaklarken Ege’nin serin sularında yüzmek istersen Şirince’ye en yakın plaj olan Pamucak Plajı’na gidip, burada altın kumsalların ve masmavi denizin de tadını çıkarabilirsin.

Kuşadası Plajları: Ege’nin en gözde tatil beldelerinden olan Kuşadası, muhteşem plajları ve hareketli gece hayatıyla birçok ziyaretçinin uğrak noktası. Kuşadası'nda, Kadınlar Plajı, Güvercin ada Plajı, Yılancı Burnu Plajı, Yavansu Plajı ve Kalamaki Plajı’nda denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsin.  

Bayraklıdede Plajı: İncecik yumuşak kumlu plajı ve sığdan derinleşen sakin deniziyle öne çıkan Bayraklıdede Plajı, gün boyu keyifle güneşlenip denize girebileceğin en güzel noktalardan bir diğeri.  

 

 

Şirince’den Ne Alınır?

 

 

Şirince Çarşısı: Şirince’nin çarşısını dolaşarak hem keyifle alışveriş yapabilir hem de esnafla, çevreni sakinleriyle sohbet ederek bölgede yaşamla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin.

Yöresel Ürünler: Şirince’de yaşayan ve üreten insanların emeklerine katkıda bulunmak için bölgenin zeytinyağı, karadut şerbeti, ev yapımı tarhana ve erişte gibi doğal ürünleriyle sevdiklerini sevindirebilirsin. 

Şirince Üzümleri: Şirince, üzümleri ve bağcılığıyla ünlü beldelerden biri. Burada üretilen envai çeşit içeceklerin tadımını yapıp, damak zevkine uygun olanı satın alabileceğin birçok yer de bulunuyor. 

El İşi: Şirincelilerin el yapımı dantellerle bezedikleri masa örtüleri, iğne oyalı kumaşlar ve elbiseler de Şirince’den alabileceğin kalıcı hediyelik eşyalardan bazıları… Üzerinde Şirince yazan ve Şirince evleriyle süslenmiş magnetler, tabaklar, tablolar ve daha fazlası ise turistik hediyeleri sevenler için alternatifler sunuyor.   

 

 

Şirince Festivalleri

 

Şirince Masallar Festivali: Şirince’de nisan ayında düzenlenen festival, Şirince kültürünün en az masallar kadar renkli olduğunu gösteren eğlenceli anlatılara ev sahipliği yapıyor. 

Alaçatı Ot Festivali: Her yıl nisan başında düzenlenen ve Ege mutfağının zenginliğini ve bölgenin bereketini gösteren festival, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. 



 

Şirince Tarihi

 

Ege’nin sakin ve huzurlu tatil adresi Şirince’de yerleşimin Milattan Önce 5. yüzyıla kadar uzandığı düşünülüyor. Üzüm bağları ile ünlü bu güzel köyün eski adının Rumca Kirkince’den zamanla Çirkince’ye dönüştüğü biliniyor. 1923 Mübadelesi ile bölgede yaşayan Rum nüfus, Yunanistan’a göç etti. Ardından bölgeye Türk nüfusun yerleştirilmesi ile bu şirin köyün adı, 1926 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik’in isteğiyle resmi olarak Şirince ilan edildi. 

 

 

Şirince Otel Fiyatları

 

 

Bozulmadan korunmuş doğası ve mimarisiyle dünyaca büyük üne kavuşan Şirince’de konaklayabileceğin birbirinden güzel Şirince Butik Otelleri, Şirince Otelleri ve Şirince Pansiyonları arasından seçim yapmakta zorlanma! Dünya kadar seçenek arasında kaybolma, Odamax.com ile sana en uygun Şirince otelinde kolayca online rezervasyon yap. Üstelik kredi kartsız ve ön ödemesiz rezervasyon ayrıcalıklarının yanı sıra kredi kartına taksitle rezervasyon yapma ayrıcalığını yaşa. Herhangi bir sebepten yolculuğunu ertelemek ya da iptal etmek durumunda kalırsan, Odamax.com’un ücretsiz iptal fırsatı sunduğunu da bir kenara not almayı unutma. 

 

Şirince Butik Otellerinde konaklarken uyanır uyanmaz muhteşem bir Ege kahvaltıyla güne başlamak istersen Kahvaltı Dahil ya da diğer ismiyle Oda Kahvaltı konaklama yapabileceğin tesislerden birini seçebilirsin. “Yok ben almayayım, uyanır uyanmaz Şirince’nin sokaklarını sakinken göreyim” dersen Sadece Oda konaklama yaparak Odamax.com ile daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulabilirsin. Ücretsiz iptal, kredi kartsız rezervasyon, otelde ödeme gibi sayısız kolaylık da Odamax.com’da seni bekliyor. İndirimleri ve kampanyaları takip ederek cazip fiyatlarla konaklama fırsatını da kaçırma. 



 

Şirince Bölgeleri

Canlı Destek Al Bizi Ara İletişim Formu
Odamax Fast Support