İstanbul Otelleri

Çok Rezerve Edilen İstanbul Otelleri

En Ucuz İstanbul Otelleri

İstanbul Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Ölçümü

5461 km²

Nüfusu

15.519.267

Telefon Kodu

0212 (Avrupa) - 0216 (Anadolu)

En Sakin Sezon

Ocak-Ocak

En Yoğun Sezon

Ocak-Ocak

İstanbul Deneyimleri

İstanbul

Ayasofya

Tarihi Yarımada’nın en önemli simgelerinden ve şehrin en eski yapılarından biri olan Ayasofya, Bizans döneminde inşa edilmiş İstanbul’un fethi sonrası cami olmuş, 2935 yılında müzeye dönüştürülmüş bir yapı. 2020 yılında ise cami olarak ibadete açıldı.

İstanbul

Topkapı Sarayı

İstanbul’un fethinden sonra inşa edilen saray Osmanlı döneminden günümüze kalan en önemli yapılardan biri. Tarihi Yarımada’nın siluetindeki simgelerden olan saray 600 yıllık ihtişamı ile geçmişin izlerini sürmek için seni bekliyor.

İstanbul

Dolmabahçe Sarayı

Şehrin en göz kamaştırıcı yapılarından Dolmabahçe Sarayı, eşsiz süslemeleri, hamamları, mimari detayları, bahçeleri ve el dokuması halıları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Sarayı gezerken, Alman Rokokosu, İtalyan Rönesansı, Fransız Baroku ve İngiliz Neo-Klasizmi gibi sanat akımlarının yansımalarını görebilirsin.

İstanbul

Galata Kulesi

Deniz seviyesinin 140 m üstünde, eşsiz bir manzaraya açılan Galata Kulesi, Tarihi Yarımada siluetinin en simge yapılarından biri… 20113’te UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan kuleye Galata’nın dar ve renkli sokaklarından yürüyerek gitmek de ayrı bir keyif…

İstanbul

Kız Kulesi

Hakkında bir sürü efsane bulunan ve Boğaz’ın simgelerinden biri olan Kız Kulesi, deniz üzerinde tüm gizemiyle yüzyıllardır varlığını sürdürüyor. Günümüzde restoran olarak hizmet veren Kız Kulesi’ne Salacak’tan kalkan teknelerle ulaşarak romantik bir İstanbul akşamı yaşayabilirsin.

İstanbul

Yerebatan Sarnıcı

Bizans İmparatorluğu’ndan günümüze kalan yapı, Tarihi Yarımada’nın en özel yapılarından biri… 527 yılından bugüne, suların içerisinde yükselen mermer sütunları ile eşsiz bir atmosfere sahip sarnıcı mutlaka ziyaret etmelisin.

İstanbul

Çemberlitaş Hamamı

İstanbul hamamları ile ünlü bir şehir. O kadar çok hamam var ki, buraya görmen gerekenleri sığdırmak imkansız. Ancak kısıtlı sürede de olsa şehrin tarihi bu kültürüne yakından bakmak istersen, 1584 yılından beri hizmet veren Tarihi Çemberlitaş Hamamı’nı ziyaret edebilirsin.

İstanbul

Rumeli Hisarı

İstanbul'un fethine hazırlık amacıyla 1452 yılında inşa edilen yapı, şehrin Boğaz’daki simgelerinden… Eşsiz bir manzaraya sahip hisar, yaz dönemlerinde kendi simi ile anılan konserler dizi ilse ünlü isimlerin sahne aldığı eşsiz programlara da ev sahipliği yapıyordu. Hisarı, Müzekart ile gezmek mümkün.

İstanbul

Arkeoloji Müzesi

İstanbul denince akla gelen ilk müze olan Arkeoloji Müzesi, dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alıyor. Müzede Helen, Roma ve Bizans gibi çeşitli kültürlere ait binlerce eser sergileniyor.

İstanbul

Çamlıca Tepesi

Şehrin en göz doyurucu panoramik manzarası nereden izlenir diyorsan, Çamlıca Tepesi cevaplardan biri… Boğaz’ın masmavi suları üzerinde gün batımını izlemek için burayı tercih edebilirsin.

İstanbul

Pierre Loti Tepesi

İstanbul’da manzarası için tercih edilen bir diğer popüler adres ise Eyüp’teki Pierre Loti Tepesi… Çay kahve yudumlayıp eşsiz Haliç manzaranın tadını çıkaracağın tepe, ismini burada vakit geçirmeyi seven Fransız yazar Julien Viaud’dan alıyor.

İstanbul

Safir Kule

İstanbul’un en yüksek binası olan Safir Kule, şehrin en üst noktadan manzarasını izleyebileceğin harika bir manzaraya sahip. 66 katlı binanın en üst katında bulunan seyir terasına çıkarak bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsin.

İstanbul'da ne yenir ?

<p>Balık Ekmek</p>

<p> </p>

Balık Ekmek

 

<p>Sarıyer Böreği</p>

<p> </p>

Sarıyer Böreği

 

<p>Kanlıca Yoğurdu</p>

<p> </p>

Kanlıca Yoğurdu

 

<p>Sokak Simidi</p>

<p> </p>

Sokak Simidi

 

<p>Vefa Bozası</p>

Vefa Bozası

<p>Beyoğlu Çikolatası</p>

Beyoğlu Çikolatası

Adına onlarca film çekilen, kitaplar ve şiirler yazılan, şarkılar bestelenen güzel şehir… Boğazı, Altın Boynuz’u, ormanları, gökdelenleri, tarihi eserleri, devasa kültür varlığı, etkileyici tarihi ve çok daha fazlası ile her dönem hayranlık uyandıran yedi tepeli İstanbul… Bu şehirde keşfedecek öyle çok şey var ki!

 

Boğazı, Altın Boynuz’u, ormanları, gökdelenleri, tarihi eserleri, devasa kültür varlığı, etkileyici tarihi ve çok daha fazlası ile her dönem hayranlık uyandıran yedi tepeli İstanbul… İstanbul, ticaret ve turizm konularında Türkiye’nin kalbi olarak kabul ediliyor. Kültürden sanata, eğlenceden lezzete, doğadan tarihe uzanan pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan İstanbul’un tarihi binlerce yıl geçmişe uzanıyor. Yarımburgaz Mağarası’nda bulunan kalıntıların gösterdiği kadarıyla yüz binlerce yıllık devasa bir tarihe sahip olan İstanbul, çağlar boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptı. İstanbul’da izine en çok rastlayabileceğin medeniyetler Bizanslılar, Romalılar ve Osmanlılar... Osmanlı İmparatorluğu tarafından İstanbul’un fethinin gerçekleştirildiği 29 Mayıs 1453 tarihi de Orta Çağ’ın sonunu simgeliyor.

 

 

İstanbul’da Konaklama
 

Taksim: İstanbul’un kalbi olan Taksim, hem turistik hem de iş amaçlı seyahatler için konaklayabileceğin en merkezi yerlerden biri… Şehrin tarih, kültür, eğlence merkezlerinin yanı başındaki Taksim’de şehrin en ünlü caddelerinden İstiklal Caddesi’ndeki zincir mağazaların, dünya mutfaklarını tadabileceğin restoranların ve zengin kültür-sanat ve eğlence olanaklarını tadını çıkarabilirsin.

 

Beşiktaş: İstanbul’da nerede kalır diye düşünüyorsan Beşiktaş da tıpkı Taksim gibi aradığın her şeyi yanı başında bulacağın bir lokasyon. Genç nüfusun fazla olduğu Beşiktaş, günün her saati capcanlı bir yer. Ulaşım açısından da Boğaz’ın iki yakası arasında bağlantı noktası konumundaki ilçede lüks zincir otellerden ekonomik hostel’lere kadar pek çok konaklama seçeneği mevcut.

 

 

Sultanahmet:  İstanbul’un binlerce yıllık geçmişine yakından bakıp tarihi dokusunu doya doya yaşamak istiyorsan konaklama için Sultanahmet’i tercih edebilirsin. Tarihi Yarımada’nın merkezinde; mimarisi, kültür-sanat, alışveriş ve eğlence olanakları ile Sultanahmet eşsiz bir atmosfere sahip. Özellikle yabancı turistlerin tercih ettiği bölgede her bütçeye hitap eden otel seçeneği mevcut. 

 

 

Galata: Tarihi Yarımada’nın en renkli ve hareketli bölgelerinden Galata’da sınırları içerisinde barındırdığı konaklama alternatifleri ile şehrin ruhunu yakalamak isteyenleri bekliyor. Çoğuna bölgedeki tarihi yapıların ev sahipliği yaptığı Galata Otelleri’nde konaklayarak; şehrin kalbi Taksim’e, İstiklal Caddesi’ne, Karaköy’e yürüyüş mesafesinde olacaksın. Kafeler, restoranlar, sanat atölyeleri, butikler ve hareketli sokaklar Galata’da seni bekliyor.

 



Karaköy: Şehrin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan Karaköy, konaklama açısından şehrin en gözde yerlerinin başında geliyor. Hem İstanbulluların hem de turistlerin şehirde vakit geçirmekten keyif aldığı Karaköy, kafeleri, restoranları, sanat galerileri, butikleri ve tasarım dükkanları ile vaktini dolu dolu geçirebileceğin bir yer. Tarihi yapılarda, birbirinden şık otellerin olduğu semtte her bütçeye yönelik konaklama seçeneği mevcut.

 



Kadıköy: İstanbul’da nerede kalınır sorusuna Anadolu Yakası için verilecek ilk cevaplardan biri Kadıköy olacaktır. Hem tarihi güzellikleri hem de gençler için cazibe noktası olan eğlence ve sanat olanakları ile şehrin en renkli ve özel bölgelerinden biri olan Kadıköy’de, Boğaz’a karşı lüks zincir otellerde de, Moda’nın orta yerinde bohem bir hostel’de de konaklamak mümkün. 

 

 

Üsküdar: Boğaz’ın Anadolu Yakası’ndaki en eski semtlerinden biri olan Üsküdar’da, orijinal dokusunu yitirmemiş tarihi mahalleleri, kültür mirası yapıları ve şehrin nefes aldığı koruları ile İstanbul’un en güzel yerlerinden… Dilersen Beylerbeyi ya da Kandilli gibi tarihi bir semtte dilersen her iki yakayı bağlayan bir ulaşım noktası olan Üsküdar’ın merkezinde, lüks ya da ekonomik konaklama alternatiflerinden birini tercih edebilirsin.

 



Adalar: İstanbul Boğazı’n inci gibi dizilen Prens Adaları, şehrin yanı başında ama gürültüden uzak bir konaklama isteyenler için eşsiz bir adres. Burgazada, Büyükada, Heybeliada ve Kınalıada’da farklı bütçelere yönelik konaklama seçeneklerinden birini tercih ederek İstanbul’un orta yerinde Ege havası yaşayabilirsin. Tarihi konakların sıralandığı sokaklarda kaybolup akşam şehrin ışıklarını uzaktan izleyeceğin romantik manzaralar da keyfine keyif katacak.

 

 

İstanbul’un Neyi Meşhur?

 

Boğaziçi: İstanbul Boğazı ile kıyı şeridini kapsayan bölge, bir dünya şehri olan İstanbul hakkında dünya çapında en ünlü yerlerin başında geliyor. Avrupa ve Asya’yı buluşturan İstanbul Boğazı, şehrin adı anılınca akla gelen ilk şeylerden biri… İki kıtayı buluşturan Boğaz yüzyıllar boyunca pek çok medeniyetin izler bıraktığı önemli bir yer. Osmanlı döneminde yerleşimin başladığı Boğaz kıyıları ise yalıları, tarihi mahalleleri ve eşsiz manzaraları ile turistlerin de ilgi odağı.

 

 

Tarihi Yarımada: İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri olan Tarihi Yarımada’ büyük bir bölümü Fatih sınırları içerisinde kalan bir bölge… Roma, Bizans ve Osmanlı kültürlerinden izler taşıyan bölge, tarihi semtleri, sarayları, hanları, çarşıları ve Ayasofya gibi dünyaca ünlü yapıları ile ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor.

 



Sokak Lezzetleri: Dünyanın birçok yerinden insana ev sahipliği yapan kozmopolit yapısı binlerce yıllık tarihi bir mirasın üzerinde kurulu oluşu ve farklı kültürlerin buluşma noktası oluşu ile oldukça zengin bir mutfağa sahip olan İstanbul, sokak lezzetleri ile de bir cazibe noktası… Sokak simidi, balık ekmek, midye-kokoreç, nohutlu pilav, Arnavut ciğeri, halka tatlısı, süt mısır gibi sayısız sokak lezzeti ile İstanbul’a, dünyaca ünlü gurmeleri kendine çeken bir gastronomi üssü demek mümkün.

 



İstanbul’da Ne Yapılır?
 

Boğaz Turu: İstanbul’a geldiysen mutlaka yapman gereken ilk şeylerden biri elbette Boğaz Turu olacak. Dünyada bir örneği dahi olmayan güzellikteki Boğaz’ı bir uçtan diğer uca görmenin en keyifli yollarından biri olan turlar ile Eminönü’nde Anadolu Kavağı’na kadar mis gibi deniz havası eşliğinde şahane manzaraların tadını çıkarabilirsin. Eminönü, Üsküdar, Ortaköy gibi pek çok farklı noktadan düzenlenen, kısa ve uzun turlardan birini tercih edebilirsin.



Sultanahmet Turu: Yerli ve yabancı turistlerin şehri keşfetmek için ilk duraklarından biri olan Sultanahmet, İstanbul seyahatinde mutlaka zaman ayırman gereken yerlerden… Şehrin Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarını ağırlayan binlerce yıllık tarihine yakından bakmak, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi eserleri görmek için Sultanahmet turunu mutlaka İstanbul’da yapılacak aktiviteler listene eklemelisin.

 

 

Kapalıçarşı’yı Dolaşmak: İstanbul’un en meşhur yerlerinden Kapalıçarşı’da, renkli bir alışveriş deneyimi için seni bekliyor. 1461 yılından günümüze gelen tarihi çarşı, k67 sokağı ve 3 binden fazla dükkanı ile oldukça ihtişamlı bir atmosfere sahip. Turistik dükkanların olduğu çarşıya alışveriş yapmasan bile, büyülü atmosferini yaşamak için mutlaka gitmelisin. 

 

 

Mısır Çarşısı’nda Alışveriş: Tarihi semt Eminönü’nün simgelerinden Yeni Camii’nin yanında bulun Tarihi Mısır Çarşısı girişinden adımını içeri attığında, seni rengarenk bir dünya karşılıyor. Şehirlilerin de hafta sonu en keyif aldığı aktivitelerden olan çarşı turunu, daha sakin bir deneyim için hafta içine bırakabilirsin. Tekstilden takıya, oyuncaktan pasta malzemelerine aklına gelebilecek her konuda alışveriş yapabileceğin dükkanlarda kaybolmak istersen, çarşıyı mutlaka ziyaret etmelisin.

 



Adalar’ı Keşfetmek: Kadıköy, Kabataş, Eminönü, Bostancı gibi noktalardan kalkan vapur ve tekneler ile Kınalıada, Burgazada, Heybeliada veya Büyükada’ya geçebilir, şehrin yanı başındaki adalarda, şahane vakit geçirebilirsin. Bisiklet turu yapmak, tarihi konakların fotoğraflarını çekmek ve akşam sahilde tazecik deniz ürünleri eşliğinde kendine bir ziyafet çekmek istersen Adalar seni bekliyor.

 

 

İstanbul’da Alışveriş



Baharat: Baharatçılar Çarşısı da denilen İstanbul Mısır Çarşısı, yüzyıllardır çeşit çeşit baharatın satıldığı tezgahları ile dünyaya nam salmış bir yer. 1660 yılından bugüne var olan çarşıya adım atar atmaz seni sarmalayan baharat kokuları eşliğinde tarihe yolculuk edebilir ve farklı baharatlar keşfedip satın alabilirsin.

 



Semt Pazarları: İstanbul’da alışveriş denince akla gelen ilk yerlerden biri semt pazarlarıdır. Haftanın her günü şehrin birçok semtinde kıyafetten zücaciyeye, gıdadan antikaya uzanan pek çok ürün bulabileceğin semt pazarları mevcut. Tarihi Kadıköy Salı Pazarı, Beşiktaş Pazarı ve 4. Levent’teki Sosyete Pazarı, eğlenceli bir alışveriş deneyimi için tercih edilen pazarların en ünlüleri…

 



Antika Eşyalar: Geçmişi oldukça eskiye dayanan bir şehir olan İstanbul’da en çok bulunan dükkanlardan biri de antikacılar… Şehirden gelip geçmiş yaşamlardan izlerin peşine düşmek istersen, bu dükkanlarda eşsiz hikayeler seni bekliyor. Çukurcuma, Üsküdar, Aksaray Horhor Çarşısı gibi pek çok dükkan ve çarşı, şehrin tarihi sokaklarında seni bekliyor.

 

 

Moda: İstanbul dünya modasının nabzını tutmak isteyenler için de bir alışveriş cenneti… Lüks AVM’leri ve dünyaca ünlü markaların mağazalarının sıralandığı caddeleri ile moda trendlerinin izinde bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsin. Kanyon AVM, İstinye Park gibi AVM’lerde ya da Nişantaşı, Teşvikiye ve Bağdat Caddesi gibi şehrin ünlü alışveriş noktalarında dolaşabilirsin.

 

İstanbul Bölgeleri

Canlı Destek Al İletişim Formu
Odamax Fast Support