Ön Ödemesiz Rezervasyon
Ücretsiz İptal Kolaylığı
Doğrulanmış Misafir Yorumları
Peşin Fiyatına Taksitli Ödeme
Ön Ödemesiz Rezervasyon
Ücretsiz İptal Kolaylığı
Doğrulanmış Misafir Yorumları
Peşin Fiyatına Taksitli Ödeme
Yüz Ölçümü
1730 km²
Nüfusu
321.913
Telefon Kodu
0358
En Sakin Sezon
Ekim-Mart
En Yoğun Sezon
Nisan-Eylül
Amasya Çöreği
Gömlek Kadayıfı
Keşkek
Çatal Çorbası
Bakla Dolması
Orta Karadeniz’in en güzel şehirlerinden Amasya, 7500 yıllık tarihi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri… Selçuklu ve Osmanlı izlerini günümüze taşıyan Amasya’nın simgesi olan tarihi evleri görmek, zengin bir kültürel miras eşliğinde bol keşifli bir kültür seyahati yapmak istersen şehir seni bekliyor!
Amasya Şehir Merkez: Tarihi dokusu ve eski konakları ile Amasya şehir merkezi şehrin en güzel noktalarının başında geliyor. Farklı bütçelere hitap eden konaklama alternatifleri sunan merkez, özellikle otele dönüştürülmüş konakları ile nostaljik bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor.
Yeşilırmak Kıyısı: Bu bölge Yeşilırmak ile Harşena Dağı arasında kalıyor. Eşsiz manzaralara açılan konumu sayesinde en az şehir merkezi kadar popüler olan bu bölgede, oldukça fazla konaklama alternatifi mevcut. Hem manzaranın tadını çıkarabilir hem de bölgedeki konaklarda konaklayabilirsin.
Şehzadeler Yolu: Yeşilırmak kıyısının karşısında bulunan Şehzadeler Yolu bölgesi, hem merkeze yakın hem de ekonomik bir konaklama isteyenlerin tercih edebileceği bir lokasyon. Birkaç butik otel ve pansiyonun olduğu bölgeden merkezdeki turistik noktalara yürüyerek ulaşım sağlamak mümkün.
Amasya Elması: Şehir ismini verdiği bu elmalar, misket elması ismi ile de anılıyor. Bölgeye özgü bir meyve olan Amasya elması, sulu ve lezzetli tadı, ince kabuğu ve hoş kokusu ile öne çıkıyor. Kabuğunun bir bölümü kırmızı bir bölümü ise sarı ya da yeşil renkte olan bu tatlı elmalar, Amasya’nın neyi meşhur sorusu için akla gelen ilk cevap oluyor.
Yalıboyu Evleri: Amasya’nın simgelerinden olan Yalıboyu evleri, şehrin anlatan fotoğraflarında başrolünde oluyor. Yeşilırmak kıyısı boyunca inci gibi dizilmiş bu tarihi konaklar, Hazeranlar isimli dar bir tarihi sokakta bulunuyor. Amasya’nın en görülesi yerlerinin başında gelen evler, ziyaretçilerini şehrin tarihi atmosferinde keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.
Yalıboyu Evleri Turu: Amasya’dan güzel fotoğraf kareleri ile ayrılmak istersen, şehre gittiğinde mutlaka yapman gereken şeylerden biri Yalıboyu Evleri gezisi olacak. Yeşilırmak’ın uzayıp giden güzel manzarasını daha da güzelleştiren bu tarihi evlerin olduğu sokakta vakit geçirmek burada yapılacak en keyifli aktivitelerden biri…
Bisiklet Turu: Amasya sadece tarihi mirası ile değil doğal güzelliği ile de öne çıkan bir şehir. Şehrin hem tarihi hem de doğal güzelliklerinin akıp gideceği manzaralar eşliğinde bisiklet turu yapmak da Amasya’dayken keyifle yapabileceğin aktivitelerden biri… Borabay Gölü ve çevresini bisiklet turu için tercih edebilirsin.
Kaplıca Keyfi: Amasya kaplıcalar açısından da oldukça zengin bir bölgede yer alıyor. İter turistik ister iş amaçlı olsun, Amasya’ya gittiğinde biraz yorgunluk atmak ve tazelenmek istersen Terziköy, Gözlek ya da Hamamözü kaplıcalarını tercih edebilirsin. Hem doğa ile baş başa olup hem de suyun tazeleyici gücünü hissetmek istersen, kaplıcalara da mutlaka zaman ayırmalısın.
Doğa Yürüyüşü: Amasya, doğa yürüyüşleri için de elverişli bir yapıya sahip. Sınırları içerisindeki doğal alanlar ve tabiat parkları keyifle yürüyüş yapabileceğin parkurlar sunuyor. Borabay Gölü ve Tabiat Parkı ve Yedi Kuğular Kuş Cenneti yemyeşil bir atmosferde kuş cıvıltıları eşliğinde doğa yürüyüşü için tercih edebileceğin en güzel yerlerden…
Kuş Gözlemciliği: Doğada vakit geçirmenin yanı sıra doğal hayatı da incelemek de keyif aldığın bir aktivite ise Amasya’da bulunan Yedi Kuğular Kuş Cenneti, kuş gözlemciliği deneyimi için ideal bir adres. Gözetleme alanlarının bulunduğu bu doğal alan, mevsimine göre çamurcun, karabaş martısı ve su kuşları gibi türleri görebileceğin, hem yaban hayatı koruma sahası hem de SİT alanı olma özelliğine sahip.
Yöresel Ürünler: Amasya’nın meşhur misket elması, mevsiminde buradan alabileceğin en güzel ürünlerden biri. Ayrıca elmadan yapılan ürünler de yine yöreye özgü alışveriş yapmak isteyenleri bekliyor. Elma kurusu, elma pekmezi, pestil, elma macunu gibi… Bölgeye özgü bamya da yine elma gibi alabileceğin yöresel ürünlerden…
Amasya Çöreği: Amasya’nın meşhur çöreği de çarşıda dolaşırken mutlaka alıp tadına bakman gereken bir lezzet. Dilersen dönüş günü sevdiklerine de buradan götürebileceğin çörekler cevizli, haşhaşlı, yuvarlak, uzun farklı çeşitlerde ve lezzetlerde seni bekliyor.
El Sanatları: El sanatlarının da yaşatıldığı Amasya’da kendin için bir hatıra ya da sevdiklerin için özel bir hediye götürmek istersen el emeği iğne oyası işleri, tezhip ya da hat sanatı ürünlerini tercih edebilirsin.
Amasya Arkeoloji Müzesi: Daha önceleri II: Bayezid Külliyesi ve sonrasında ise Gökmedrese Camisi’nde toplanan, arkeolojik eserler ve pek çok tarihi eser, sayılarının artması ile 1977 yılında modern bir müze binasına taşınmış. Amasya Arkeoloji Müzesi adını alan ve 1980 yılında ziyarete açılan yapıda, bölgenin geçmişine ait pek çok eser kronolojik sıraya göre sergileniyor.
Şehzadeler Müzesi: 1800’lü yıllarda inşa edilen yapı 1986 yılında yıkılmış, daha sonra ise Amasya Valili tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek 2008 yılında müze olarak hizmete açılmış. Müzede şehirde valilik yapan ve bazıları da sonradan sultan olan tüm şehzadelerin balmumu heykelleri sergileniyor.
Minyatür Amasya Müzesi: Sultan Bayezid Külliyesi’nde bir salon içerisinde bulunan ve 2010 yılında hizmete açılan Minyatür Müzesi’nde Amasya’nın 1914 yılında çekilmiş bir fotoğrafındaki kent manzarasının maketi sergileniyor.
Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarih Müzesi: Şehir merkezindeki müze Yeşilırmak kıyısında konumlanıyor. 703 yıllık bir geçmişe sahip olan Amasya Bimarhanesi müzeye dönüştürülmüş ve 2011 yılında ziyarete açılmış. Müze binası daha önceleri İlhanlılar, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı dönemlerinde hastaların tedavi edildiği yer olma özelliğine sahip.
Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi: 12 Haziran 1919’da, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Amasya Genelgesi’ni açıkladığı yer olan Saraydüzü Kışa Binası, şehirde görebileceğin önemli yerlerden biri.
Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi: Amasya şehri ile beraber alınan bir efsane olan Ferhat ile Şirin’in yüzyıllardan günümüze ulaşan öyküsünü yerinde dinlemek istersen, müzeyi ziyaret edebilirsin.
MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Amasya, Hititler, Frigler, Kenmerler, Lidyayılar, Persler, Pontus Krallığı, Bizanslar, Selçuklulkar gibi oldukça eski medeniyetleri ağırlamış. 1389’da Osmanlı hakimiyetine giren bölge bu dönemlerden kalan büyük bir tarihi mirasa ev sahipliği yapmıyor. Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Amasya Genelgesi’ni hazırladığı şehir, Cumhuriyet tarihinde de önemli bir yere sahip.
Yüzyıllar boyunca farklı medeniyetleri ağırlamış bir bölgede yer alan Amasya, hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ile son yıllarda Orta Karadeniz’in en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmaya başladı. Dolayısıyla şehirde farklı beklentilere hitap eden pek çok konaklama alternatifi mevcut. Şehrin merkezi tarihi dokusunu koruyan bir bölge olduğu için ziyaretçilerin çoğu bu bölgede konaklamayı tercih ediyor. Otele dönüştürülen eski Amasya evleri, misafirlere butik bir konaklama deneyimi sunuyor. Merkez yakınındaki konaklama bölgelerinde ise ekonomik pansiyonlar da bulmak mümkün. Ayrıca bir kaplıca bölgesi olan Amasya’da, termal oteller de hizmet veriyor.