Gizlilik Politikaları

Web Sitesi Gizlilik Sözleşmesi Bu web sitesini ziyaret etmeniz ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmanız sırasında, size ve talep ettiğiniz hizmetlere ilişkin olarak elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı, işbu "Gizlilik Politikası"nda belirtilen şartlara tabidir. Bu web sitesini ziyaret etmekle ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmayı talep etmekle işbu "Gizlilik Politikası"nda belirtilen şartları kabul etmektesiniz.


Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasının ve İletişim İzninin Amacı a. İçerik ve Yer Sağlayıcısı olduğumuz işbu internet sitesinin ("İnternet Sitesi") ne tür kişisel veriler topladığını, b. Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını, c. İnternet Sitesi'nin kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini, d. İnternet Sitesi'nin işlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi, e. Çerez'ler (Cookie) hakkında bilgilendirmeyi ve f. Ticari elektronik ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi açıklamaktadır.


İşlenen Kişisel Verileriniz, Kişisel Veri İşleme Amacı ve Dayanağı Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup adı altında varlık gösteren diğer şirketler, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, soy isim, yaş, e-posta, telefon vb.) sizlerden talep etmektedir. 

Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup ile e-mail, online chat, iletişim formları ve tüm kanallardan yapacağınız yazışmalar kayıt altına alınmaktadır. Kişisel bilgileriniz ve IP adresiniz kayıt altında tutulmaktadır.

Toplanan bu kişisel bilgilerden elde edilebilecek istatistik veriler (tarayıcı tipi, coğrafi konum, yaş, cinsiyet, vb.), dönemsel kampanya çalışmaları, e-bülten çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma" çalışmalarında, verilen hizmetlerin ve pazarlama faaliyetlerinin iyileştirilmesinde Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup adı altında varlık gösteren diğer şirketler bünyesinde kullanılmaktadır. 

Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup adı altında varlık gösteren diğer şirketler, e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, misafirlere daha özel ve etkin bir rezervasyon deneyimi yaşatmak amacıyla kullanılmaktadır.


Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız İşlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işleme amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmeyi, eksik veya yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise veya işlenen kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmeyi, güncellemeyi ve/veya silmeyi, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep edebilirsiniz. Bu durumda haklarınızı kisiselveri@odamax.com adresine mail atarak  kullanabilirsiniz. Üyelik hesabınızın bulunmadığı durumlar bakımından ise kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun (KVKK) mad. 28/f.1,b ve f.2,b ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca yasal olarak tutulmaktadır.


Kişisel Veri Saklama Süresi Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmeliğin m.11 hükmü uyarınca Odamax.com elektronik ticaret işlemlerine ilişkin elektronik kayıtları işlem tarihinden itibaren üç yıl süreyle saklar ve talep halinde bu kayıtları Bakanlığa sunar.

Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz tarafımızca veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Ayrıca 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca işlediğimiz trafik verileri 2 yıl saklanır ve süre bittikten sonra anonim hale getirilir.


Toplanan Veriler - Günlük bilgiler Hizmetlerimizi kullandığınızda veya tarafımızca sağlanan içerikleri görüntülediğinizde, belirli bilgileri otomatik olarak toplayıp sunucu günlüklerin depolarız. Bu, şunları içerir: • Hizmetimizi nasıl kullandığınızla ilgili ayrıntılar, örneğin, arama sorgularınız gibi. • Telefon numaranız, çağrı yapan tarafın numarası, yönlendirilen numaralar, çağrıların tarihi ve saati, çağrıların süresi, SMS yönlendirme bilgileri ve çağrıların türleri gibi telefon günlüğü bilgileri. • İnternet Protokol Adresi. • Kilitlenmeler, sistem etkinliği, donanım ayarları, tarayıcı türü, tarayıcı dili, istekte bulunduğunuz tarih ve saat ile yönlendiren URL’si gibi cihaz etkinlikleriyle ilgili bilgiler. • Tarayıcınızı veya Hesabınızı tanımlayabilecek çerezler.

- Konum bilgileri Odamax.com hizmetlerini kullandığınızda, gerçek konumunuz hakkında bilgiler toplayabilir ve bunları işleyebiliriz. Konum belirlemek için, IP adresi ve GPS'in yanı sıra yakındaki cihazlar, Kablosuz erişim noktaları ve baz istasyonları hakkında Odamax.com’a bilgi sağlayabilecek diğer sensör verileri gibi çeşitli teknolojileri de kullanabiliriz.

- Benzersiz uygulama sayıları Belirli hizmetler benzersiz bir uygulama sayısı içerir. Söz konusu hizmeti yüklediğinizde veya yüklemesini kaldırdığınızda ya da bu hizmet, otomatik güncellemeler gibi amaçlarla düzenli olarak sunucularımızla bağlantı kurduğunda yüklemenizle ilgili bu sayı ve bilgiler (örneğin, işletim sisteminin türü ve uygulama sürüm numarası) Odamax.com’a gönderilebilir.

- Yerel depolama Tarayıcı web depolaması (HTML 5 dahil) ve uygulama veri önbellekleri gibi mekanizmalar kullanarak bilgileri (kişisel bilgiler dahil) cihazınızda yerel olarak toplayabilir ve depolayabiliriz.

- Çerez (Cookie) Kullanımı İnternet Sitesi, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak şartı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşmayacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Gezinme bilgilerinizi toplama amacıyla kullandığımız çerezler (cookie) hakkında bilgi, İnternet Sitesi'ni ziyaret ettiğiniz zaman "açılır pencere (pop-up ekran)" ile verilecektir. Çerezler, web sitesini ziyaret ettiğinizde, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. İnternet Sitesi çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları vasıtasıyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. İnternet sitesi tarafından, size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size uygun şekilde iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek için; site üzerinde gezinme bilgileriniz ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişiniz izlenebilmektedir. İnternet sitesi, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Söz konusu eşleştirme ve kullanma yalnızca işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dahilinde kalacaktır. 


Çerez Çeşitleri İnternet sitesi mobil uygulamasında ve mobilweb'te oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılıyor. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınız anda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalmaya devam eder. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya "www.allaboutcookies.org" ya da "www.youronlinechoices.eu" adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddetmiş olsanız dahi, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobilweb'i kullanmaya devam edebilirsiniz, lakin web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobilweb'in tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır? İnternet sitesi çerezleri; a. Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobilweb kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım: i. Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobilweb oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve ii. Web sitesini/mobil uygulamayı/mobilwebi daha sonra yapmış olduğunuz ziyaretlerinizde, sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir. b. İnternet sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobilweb üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobilwebi nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobilwebi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır. c. İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Bu şekilde, web sitesini, mobil uygulamasını veya mobilwebi kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz. İnternet sitesi, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri kullanıcılarımızdan/üyelerimizden topladığımız kişisel verilerle eşleştirir.

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olunduğu durumlarda, resmi makamlara açıklanabilecektir. 


Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni'nde Yapılacak Değişiklikler Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup adı altında varlık gösteren diğer şirketler, üyelik formlarından topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, sözleşme ilişkisi içinde olduğu, veri güvenliği konusundaki hassasiyetini paylaşan ve ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde yapılan paylaşımlar hariç, kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır. 


Kredi Kartı ve Ödeme Bilgilerinin Korunması Vermiş olduğumuz hizmet dolayısıyla sizlerden alınan ödeme ve kredi kartı bilgileri hizmet bedellerinin tahsil edileceği tarihe kadar tarafımızca PCI DSS güvenlik standartları doğrultusunda hizmet veren üçüncü taraf bir servis sağlayıcıya iletilip şifrelenerek saklanır. PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) adı altında oluşturulan güvenlik standartları American Express, Discover, JCB International, Mastercard ve Visa Inc.firmalarından oluşan önde gelen ödeme kartı servis sağlayıcılarının bir araya gelerek oluşturdukları bir konsey tarafından güvenli ödeme çözümlerinin oluşturulması ve tacirlerin, hizmet sağlayıcılarının, finansal kurum ve kuruluşların kendi ödeme sitemlerini güvence altına almaları, yaşanabilecek ihlalleri, kart bilgisi hırsızlıklarını önlemeleri maksadıyla yeni güvenlik politikalarını ve teknolojileri uygulamaya koymalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Odamax.com ile paylaşmış olduğunuz kredi kartı ve sair ödeme bilgileri bahis olunan standartlar doğrultusunda Level 1 güvenlik sertifikasına sahip üçüncü taraf bir güvenlik hizmeti sağlayıcısına yukarıda belirtildiği gibi Tedarikçilerce hizmet bedelleri tahsil edilene kadar saklanacak olup, bu tarihten sonra da işlem güvenliğinin sağlanması maksadıyla belirli bir süre daha saklanmaya devam olunacaktır. Odamax.com aracılığıyla hizmet almanız durumunda kredi kartı ve sair ödeme bilgilerinin belirtilen kapsamda tarafımızca saklanamsına açıkça onay vermiş olduğunuzu kabul etmektesiniz. İnternetin yapısı gereği bilgiler internet üzerinde yeterli güvenlik önlemleri olmasına rağmen dolaşabilir ve yetkili olmayan kişiler tarafından alınıp kullanılabilir. Bu kullanım ve kullanımdan doğacak zarar Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup adı altında varlık gösteren diğer şirketlerin sorumluluğunda değildir. 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 11. maddesi gereği haklarınız;  Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup Firmasına başvurarak, kişisel verilerinizin;  a) işlenip işlenmediğini öğrenme,  b) işlenmişse bilgi talep etme,  c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,  ç) yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,  d) eksik/yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme (eksik/yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise bu verilerinizi değiştirmek için kisiselveri@odamax.comadresi ile irtibata geçebilirsiniz),  e) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,  f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,  g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,  ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz. 


Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni'nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde, İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir. 


İletişim İzni Bu izinli veri metni ile birlikte, Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup ile paylaşmış olduğunuz kişisel bilgilerinizin; tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi, satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi için; saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlara yönelik olarak; Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup ile paylaşılmasına izin vermiş bulunuyorsunuz. Bu bilgiler sadece size sağlanacak hizmetlerin kusursuz sunulabilmesi, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri güvenliği konusundaki hassasiyetimizi paylaşan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet edenüçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. 


İletişim İzni İptali Etstur e-bülten listesinden ayrılmak ve tarafınızla ticari elektronik iletişim kurulması için verdiğiniz onayı iptal etmek isterseniz; e-bültenin alt kısmında bulunan açıklama bölümündeki linki tıklayabilir, musteriiliskileri@odamax.com'a mail ile talebinizi iletebilir, ya da 0850 955 2222 arayabilirsiniz. 


Üçüncü Parti Sitelere Bağlantılarına (Linklere) Dair  Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş veya Etsgroup adı altında varlık gösteren diğer şirketler, web sitesindeki bağlantılar aracılığıyla ulaşacağınız üçüncü kişilere ait web sitelerinin gizlilik ilkeleri hakkında bir garanti vermez, bu nedenle kişisel olarak belirlenebilir herhangi bir bilgi vermeden önce, gittiğiniz sitelerin gizlilik yaklaşımlarını değerlendirmenizi öneririz. 


İletişim Gizlilik sözleşmesiyle ilgili sorularınız için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Ets Ersoy Turistik Servisleri A.Ş. Adres: Bağdat Cad., No: 55, 34724  Kızıltoprak, İstanbul  Tel: +90 216 542 99 99 Faks: +90 216 349 86 40 Mail adresi: info@odamax.com Mersis no: 0381004079000024  

Odamax.com'u Şimdi Keşfet!

Ana Sayfa